20 converses sobre la independència de Catalunya

20CSLIDCAquest és un llibre de converses en el qual una vintena de persones molt conegudes, i professionalment reconegudes, exposen el seu punt de vista al voltant de la qüestió més trascendental, transversal, compromesa i decisiva que s’ha plantejat al llarg dels darrers tres-cents anys al nostre país: el procés sobiranista fonamentat en la reclamació del dret a decidir. Aquest procés, o conflicte, segons com es miri, demana que cadascú es defineixi d’acord amb les seves conviccions, però tenint també en compte les dades socials, històriques, polítiques i econòmiques de què es disposa, objectives i mesurables, que dibuixaven una diversitat d’escenaris que cal analitzar acuradament.

El lector trobarà en els textos que integren aquest llibre un seguit de punt de vista sobre Catalunya, sobre la seva futura relació amb Espanya, amb Europa i amb el món. Vint converses amb vint personalitats amb les quals l’autora manté un pols amb l’objectiu d’establir les claus del procés des del punt de vista científic, econòmic, jurídic, cultural, social, artístic, periodístic, polític i acadèmic, amb una condició prèvia: la llibertat per expressar cadascun el que vulgui a favor o en contra de la independència de Catalunya i d’argumentar-ho sense límits ni línies vermelles. Per això aquestes converses no deixaran indiferent el lector i seran, de ben segur, motiu de discussió i de polèmica.

Sobre l’autor:

Roser Pros-RocaRoser Pros-Roca (El Vendrell, 1971). Graduada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya on també ha cursat estudis de Ciències Polítiques i de Comunicació.

La seva activitat en els mitjans de comunicació va començar el 1986 amb tasques de realització i presentació de diversos programes de ràdio i televisió del Baix Penedès i en publicacions d’aquesta mateixa comarca, molt especialment el Diari del Baix Penedès en el qual, per espai de tres anys, va publicar una columna setmanal i diversos articles monogràfics sobre aspectes socials i històrics.

En l’actualitat és col·laboradora habitual en diversos itjans de les comarques de Tarragona, publica articles a la revista digital Núvol de temàtica cultural i participa en altres publicacions com a escriptora freelance.

És autora dels llibres: El Baix Penedès (1994) i 125è Aniversari del Cor d’Infants del Vendrell  (2006) i a més, ha participat en els llibres de caràcter col·lectiu Calafell, el meu poble (1995) i Tarragona enamora (2011).

Manté actius diversos blocs dedicats al món de l’art i la cultura: Ara mateix enfilo aquesta agulla, L’Avançada de l’art, Variacions temàtiques, La conspiració de la cultura i Coses que dèiem avui.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web fa us de cookies ¿Les acceptes? Més informació Si