Acció de mecenatge a favor d’ÒMNIUM CULTURAL.

 Quadre 11 de setembre

 VISIÓ FRAGMENTADA DEL QUADRE

  ONZE DE SETEMBRE DE 1714

        d’Antoni Estruch (Sabadell 1873- Buenos Aires 1957)

 Exposició de l’obra original

 

“Visió Fragmentada” sorgeix del desig d’atorgar una icona perdurable amb projecció nacional i internacional a la celebració del Tricentenari. Una petjada inesborrable i tangible que es mantingui en el record  de tots els espectadors.

onzesetembre_visiofragmentada

L’obra d’Estruch immortalitza la caiguda del conseller en cap, Rafel de Casanova, durant el setge de Barcelona a la Guerra de Successió. Pintat el 1907 no es va mostrar al públic fins el 1909, a la Sala Parés. És una de les poques obres catalanes que fan referència als esdeveniments de 1714 i que actualment s’ha convertit en una icona dels actes del Tricentenari.

 

 

Les raons per triar aquest quadre eren plurals, però ens podríem centrar en el context sòciopolític que estem vivint, en la celebració del tricentenari dels fets relatats en el quadre, en la notable mida del quadre original, la seva profusió de detalls i al possibilitat de dividir-lo en fragments autònoms.

 

Aquest projecte consisteix en:

– La reinterpretació lliure del quadre “Onze de setembre” d’Antoni Estruch, dividit en 50 fragments pintats per artistes contemporanis destacats del panorama català.

– Cada artista, amb la seva pròpia tècnica i amb la seva paleta de colors, ha interpretat el tros del quadre original que li havia correspost.

 

muralp

 

 

Objectiu del projecte:

Vivim un moment en què la cultura està en constant evolució. L’objectiu d’aquest projecte és,

– Fer patent la transformació de la cultura i l’evolució de la nostra història.

– Tenir la capacitat de reformular, des de l’època actual, preceptes clàssics que hi són vinculats.

– Fer un homenatge al nostra passat artístic.

– Aportar fons a ÒMNIUM CULTURAL per finançar les seves activitats a favor de la construcció nacional.

FES EL TEU DONATIU AQUI )

 

 

 

Imagen 1 Imagen2

Els artistes presents al lliurement de l’obra a Casa de Cultura de Girona

 

 

artistesArtistes col·laboradors:

Jordi Abelló, Pep Admetlla, José Luis Aguiló, Ansesa Gironella, Arranz-Bravo, Angel Asensio, Javi Aznarez, Pau Baena, Manel Bayo, Pol Borràs Blancafort, Bosch Martí, Pep Camps, G. Carbó Berthold, Narcís Coderch Quintà, Quim Corominas, Roger Cortés, Montse Costa, Marcel Dalmau, Quim Domene, Ignasi Esteve, MA Feliu, Carmen Galofré, Narcís Gironell, Jordi Gispert, Vicente Huedo, Mim Juncà, Nobuko Kihira, S. Koyama, Joan Laborda, Didier Lourenço, Assumpció Mateu, Joan Mateu, Jordi Mitjà, Josep Moscardó, Ramon Moscardó, Niebla, Clara Oliveras, Roser Oliveras, Jordi Pagès, Josep Maria Peré Solanilla, Perpiñà, Magí Puig, Pep Quer, S. Roca D. Costa, Ilich Roimeser, Carme Sanglas, Regina Saura, Xevi Solà, Raimon Sunyer, Teresa Vall-Palou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web fa us de cookies ¿Les acceptes? Més informació Si