Bandera Negra

Som a la de 1711, en plena Guerra de Successió per la corona espanyola. L’exèrcit borbònic avança imparable per la Catalunya austriacista per arribar abans de l’hivern a les portes de Barcelona. A Cardona, però, hi troba un castell amb poc més d’un miler d’homes disposats a defensar-lo fins al final.

Els cardonins han de fugir i abandonar les seves llars als capricis de l’exèrcit més potent i ferotge del món, però dues famílies, els Fàbrega i els Llobet, hi deixen una part de la seva ànima.

Una creu, un amor truncat, un plànol, dos exèrcits i una bandera negra. El setge a un castell, a uns sentiments i a una devoció que ens acosta a l’altra vessant de la guerra: la gent del poble, els que hi hauran de continuar vivint quan tot s’acabi. Una apassionants història de ficció situada en un moment clau del nostre passat.

Sobre l’autor:

Jordi Santasusagna i Davins (Cardona, 1971)

Lligat al món del teatre des d eben jove, és autor d’una dotzena d’obres teatrals de tots els gèneres. En destaquen la comèdia Primer primera, el musical El somriure del botxí i la recreació històrica Viurem lliures o morirem.

Debutà com a novel·lista l’any 2011 amb L’infern d’alabastre (Ed. Alrevés), un thriller situat a la seva Cardona natal. El 2012 inclogué un dels seus contes al recull col·lectiu De tot cor (Ed. de l’Albí) i, a la primavera de 2013, publicà L’aleman (Ed. Alrevés), la seva segona novel·la.

Ha escrit, també, guions de curtmetratges i col·labora habitualment amb mitjans de comunicació locals i comarcals.

portada bandera negra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web fa us de cookies ¿Les acceptes? Més informació Si