Feliu Matamala i Teixidor

Feliu Matamala el 2003. Fotografia de Marc MartíFeliu Matamala i Teixidor (Amer, 1912 – Girona, 2009) fou un empresari i activista cultural català.

Treballà de jove com a dissenyador industrial i milità a la Federació de Joves Cristians de Catalunya. Com a empresari va ser fundador de les empreses Stein i Establiments Linel i el president i administrador delegat de la llibreria Les Voltes de Girona, des d’on va impulsar activitats per a promoure la cultura catalana com la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona, les publicacions Serra d’Or, Cavall Fort i Tretzevents, el diari Avui i la Gran Enciclopèdia Catalana. També patrocinà campanyes en defensa del català com En català, si us plauEl català, cosa de tots, el DNI en català, i recollides de firmes per a causes com No vull la E al meu cotxe.  Juntament amb Jordi Cànoves, Dalmau Xeminis i Jaume Sobrequés va fundar a Girona els premis literaris Prudenci Bertrana i la delegació d’Òmnium Cultural.

El 2004 va rebre la Medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya. El 2009 va rebre la distinció Ciutadania de l’Ajuntament de Girona i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Va morir el 22 de novembre de 2009 a Girona als 97 anys.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok