L’Home Impassible

l'home impassible projector
Premi Gregal de Novel·la Històrica 2014.
Militant de l’IRA convertit en sicari per venjar la mort de dos barcelonins en el context revolucionari de 1936.

Quan en Connor i en Pat, dos expistolers de l’IRA, el setembre de 1936 van acceptar l’encàrrec de la Natàlia Puigmaçana de matar els assassins del seu germà religiós i del seu marit empresari, no podien saber que aquella catalana exiliada, rica i elegant no els deia pas tota la veritat. Com que ambdós anaven curts d’armilla i ja no creien en cap dels ideals de joventut pels quals havien arriscat tant, van acceptar la missió sense gaires preguntes a canvi d’un bon sarpat de lliures. Al cap i a la fi, matar potser era l’única cosa que encara sabien fer a la perfecció i no els feia cap mena de por intentar-ho un cop més.

Els dos sabien que a Espanya feia dos mesos que havia esclatat la guerra. El que no s’imaginaven, però, és que Barcelona, a la rereguarda, fos una ciutat convulsa i en plena efervescència revolucionària. Aviat van adonar-se que, en aquella urbs bulliciosa, res ni ningú no era el que semblava i que calia anar amb molt de compte. El conflicte social i polític que ho amarava tot havia desfermat el pitjor i el millor de cadascun dels homes i de les dones que poblaven la ciutat.

Seguint la pista dels possibles assassins dels dos homes comencen un periple que els porta a contactar amb empresaris catalanistes, republicans desconcertats, joves exaltats d’Estat Català, anarquistes a punt d’anar al front a combatre els insurrectes i dirigents de la FAI avesats al xantatge i a l’assassinat. Però també amb cambrers bocamolls, una exprostituta esdevinguda mestressa d’un hostal i delinqüents disposats a assaltar els estrangers desprevinguts.

Compra en línia

Sobre l’autor:

Miquel ÀngelMiquel Àngel Estradé i Palau va néixer l’any 1957 a les Borges Blanques, en el si d’una família pagesa i ramadera. Està casat i té dos fills. Fou alcalde de l’esmentada població entre el 1995 i el 2011 per ERC. Entre els anys 2003 i 2010 també fou diputat del Parlament de Catalunya per la mateixa formació. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i Dret, actualment treballa de jurista criminòleg per al Departament de Justícia de la Generalitat. Fundador i primer director de la revista Terrall i de l’Ateneu Popular Garriguenc, està implicat en múltiples iniciatives culturals i cíviques. És també articulista des de fa més de trenta anys a la premsa lleidatana, sobre temes de cultura i política i autor de diversos assaigs sobre el fet nacional català (Nacionalisme i globalització i La majoria sobiranista, entre d’altres) i d’un opuscle sobre el president Macià. Aquesta és la seva primera novel·la premiada i publicada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok