Mariona

MarionaUna dona de caràcter que viu la turbulència d’uns anys decisius. El 1824, a la vila de Gràcia, la jove Mariona, està a punt de casar-se. La vida, humil i senzilla, li somriu. Però els anys que es preparen són els d’un segle convuls. Al voltant, d’ella, del seu home i els fills i néts, en la seva lluita per la supervivència, el remolí de la història hi vessarà revoltes i repressions, la industrialització del país i la primera vaga general, les llavors del republicanisme, la maçoneria i la Renaixença. I sempre amb l’amenaça latent de les lleves, les temudes lleves que s’enduen els fills a morir lluny. El país canvia, i la Mariona la seva consciència de dona i ciutadana també.

Sobre l’autora:

pilar raholaPilar Rahola (Barcelona, 1958) és Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, és periodista i escriptora. Coneix bé el món de la política des de fora i des de dins: com a analista a diversos mitjans de comunicació, però també gràcies a la seva feina al Congrés dels Diputats i a l’ajuntament de Barcelona als llarg dels anys noranta. Ha dirigit, en ràdio i televisió, el programa d’entrevistes Vis a vis. Ha col·laborat en emissions dirigides per periodistes com Jesús Hermida, Luis del Olmo, Júlia Otero, Ana Rosa Quintana, Xavier Sardà, Ana García Lozano, Jordi González i Antoni Bassas. Actualment escriu al diari La Vanguardia i col·labora als programes de Josep Cuní a TV3 i de Jordi Basté a RAC1.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok