Presentació Bandera Negra, de Jordi Santasusagna

Som a la tardor de 1711, en plena Guerra de Successió per a la corona espanyola. L’exèrcit borbònic avança imparable per la Catalunya austriacista per arribar abans de l’hivern a le sportes de Barcelona. A Cardona, però, hi troba un castell amb poc més d’un miler d’homes disposats a defensar-lo fins al final.

Els cardonins han de fugir i abandonar les seves llars als capricis de l’exèrcit més potent i ferotge del món, però dues famílies, els Fàbrega i els Llobet, hi deixen una part de la seva ànima.

Una creu, un amor truncat, un plànol, dos exèrcits i una bandera negra. El setge a un castell, a uns sentiments i a una devoció que ens acosta a l’altra vessant de la guerra: la gent del poble, els que hi hauran de continuar vivint quan tot s’acabi. Una apassionants història de ficció situada en un moment clau del nostre passat.

Sobre l’autor:

Jordi Santasusagna i Davins (Cardona, 1971)

Lligat al món del teatre des d eben jove, és autor d’una dotzena d’obres teatrals de tots els gèneres. En destaquen la comèdia Primer primera, el musical El somriure del botxí i la recreació històrica Viurem lliures o morirem.

Debutà com a novel·lista l’any 2011 amb L’infern d’alabastre (Ed. Alrevés), un thriller situat a la seva Cardona natal. El 2012 inclogué un dels seus contes al recull col·lectiu De tot cor (Ed. de l’Albí) i, a la primavera de 2013, publicà L’aleman (Ed. Alrevés), la seva segona novel·la.

Ha escrit, també, guions de curtmetratges i col·labora habitualment amb mitjans de comunicació locals i comarcals.

cartell A4                targeto bandera negra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok