Presentació “Capitells. Monestir de Sant Daniel”

 

Capitells1

 

El fotògraf Jordi S. Carrera publicarà cada any, per les Fires de Sant Narcís, un llibre de fotografies dels capitells de llocs com Sant Pere de Galligants, Sant Feliu, els edificis històrics de la UdG i la Catedral de Girona. El primer s’ha centrat en el monestir de Sant Daniel. Aquesta setmana Joan Boadas el va presentar a la llibreria Les Voltes.

Jordi S. Carrera busca el joc de la llum i de l’ombra, la linialitat dels arcs i els capitells, la profunditat de les voltes, la perspectiva panoràmica a gran angle de tot el claustre, la imatge desdibuixada i borrosa d’una monja en moviment, una silueta tot just insinuada. Ressalta la pedra al costat de les parets emblanquinades, subratllen els carreus al costat de la sinuositat dels arcs, una flor s’insinua al mig del claustre, un pou, una escala, un patrimoni viu de la ciutat. Patrimoni mil·lenari que ara es mostra en tota la seva esplendor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok