Sobirania.cat

14401407513_87f01412a1_z10 ANYS DE LA REVOLTA POLÍTICA CATALANA A INTERNET

“Els actuals dispositius comunicatius estan pensats per al funcionament global en xarxa, la interactivitat i la ubiqüitat de la recepció i l’emissió. Faciliten l’autoorganització social i dificulten l’opacitat dels processos polítics i socials. Per això, els mitjans de comunicació i els polítics que no siguin capaços d’adaptar-se a aquesta nova realitat tenen data de caducitat immediata.

Aquesta és una de les claus del procés sobiranista català. El moviment -la seva agilitat, el seu abast, la seva capacitat de resposta i de convocatòria- seria inexplicable sense el paper organitzador i mobilitzador del ciberindependentisme. I està deixant enrere els seus partits polítics i els mitjans de comunicació que mostren dificultats per vincular-se a la centralitat política i social emergent i a les renovades formes de comunicació electrònica en xarxa.

La crònica de Saül Gordillo és el relat més complet i documentat, sobre el paper del ciberavtivisme polític en l’articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l’èxit del moviment sobiranista a Catalunya”.

Sobre l’autor:

Saül-GordilloSaül Gordillo Bernárdez, nascut a Calella (Maresme) el 1972, és periodista. Cap de continguts digitals d’El Periódico de Catalunya, col·labora a L’oracle de Catalunya i la revista per a tauletes Esguard. Actiu a Twitter, Facebook, Instagram, Flickr i Linkedin, entre d’altres xarxes socials.

Guardó especial dels Premis Blogs Catalunya 2008 pel Bloc sense fulls, que escriu des de juliol de 2004. Autor dels llibres Nació.cat (2007), sobre el domini d’Internet per a la llengua i cultura catalana; Les barbaritats de Fèlix Millet (2009); i Superperiodistes en l’era de la sobreinformació (2010).

Director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en l’etapa de major expansió (2007-2011). Va descobrir l’ofici de periodista a El Punt (1989-2007), diari del qual va ser director al Maresme i Rubí (Vallès Occidental), i redactor en cap a Barcelona. Cofundador del portal pioner de blogs polítics Poliblocs (2007) i de la revista de l’Alt Maresme Repòrter (1992-2001).

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok