ZUGZWANG el dietari del procés

‘Zugzwang. El Dietari del Procés’ narra l’inici de l’enfrontament obert Catalunya – Espanya, des de la signatura del ‘pacte per la llibertat’ (desembre 2012) fins l’acord per celebrar eleccions plebicitàries (gener 2015). I ho fa des d’una òptica innovadora i amb tres punts de vista diferents:

En primer lloc, un article diari durant 25 mesos per testimoniar els fets, les sensacions i l’ambient que s’ha respirat durant la primera fase del procés de transició nacional cap a la independència. El llibre també es pot llegir a través de la inclusió de 761 improperis, bajanades o insults contra el clam sobiranista, o fins i tot contra Catalunya en general, de polítics, opinadors i altres personatges públics. Una cita per a cada dia. Finalment, una tercera lectura a partir d’onze il·lustracions que traslladen els moments més importants del procés a una gran partida d’escacs.

El zugzwang és el moment de la partida en què un jugador té l’obligació de moure fitxa, però qualsevol moviment que faci empitjorarà la seva situació i el portarà, segurament, a la derrota. En la gran partida entre Catalunya i Espanya, els sobiranistes han buscat posar l’Estat en zugzwang constantment. Ho han aconseguit?

Compra en linia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web fa us de cookies ¿Les acceptes? Més informació Si