ZUGZWANG el dietari del procés

‘Zugzwang. El Dietari del Procés’ narra l’inici de l’enfrontament obert Catalunya – Espanya, des de la signatura del ‘pacte per la llibertat’ (desembre 2012) fins l’acord per celebrar eleccions plebicitàries (gener 2015). I ho fa des d’una òptica innovadora i amb tres punts de vista diferents:

En primer lloc, un article diari durant 25 mesos per testimoniar els fets, les sensacions i l’ambient que s’ha respirat durant la primera fase del procés de transició nacional cap a la independència. El llibre també es pot llegir a través de la inclusió de 761 improperis, bajanades o insults contra el clam sobiranista, o fins i tot contra Catalunya en general, de polítics, opinadors i altres personatges públics. Una cita per a cada dia. Finalment, una tercera lectura a partir d’onze il·lustracions que traslladen els moments més importants del procés a una gran partida d’escacs.

El zugzwang és el moment de la partida en què un jugador té l’obligació de moure fitxa, però qualsevol moviment que faci empitjorarà la seva situació i el portarà, segurament, a la derrota. En la gran partida entre Catalunya i Espanya, els sobiranistes han buscat posar l’Estat en zugzwang constantment. Ho han aconseguit?

Compra en linia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok